petak, 12. listopada 2012.

VOLONTIRANJE I MEDJUSUSJEDSKA POMOC

VOLONTIRANJE I MEDJUSUSJEDSKA POMOC



ZIVIM U SVOM MALOM SVIJETU TVRDO TRADICIONALNE OBITELJI I MI JOS UVIJEK PLEMENSKI ZIVIMO I POMAZEMO JEDNO DRUGO

u svijetlu gornje izjave sasvim je razumljivo da nisam imala pojma da postoje nasi sugradjani kojima nitko nema pomoci...odista nemogu ni zamisliti,ni vjerovati da nema ni rodbine,ni prijatelja,ni znanaca a ni dobrih susida koji bi priskocili potrebitima.
Ja bih i dalje ostala u neznanju i neprosvijetljena da nije grupe na FB link: http://www.facebook.com/groups/208413025924618/ koju vodi gosp .Zoran Erceg,a grupa se zove  GRUPA ZA POMOC UGROZENIM GRUPA ZA POMOC UGROZENIM STANOVNICIMA SPLITASTANOVNICIMA SPLITA.


TAKO SAM MALO CITALA POSTOVE NA ZIDU GRUPE I OSTALA NE SAMO IZNENADJENA VEC I ZGROZENA IZNESENIM SLUCAJEVIMA I PODACIMA. 

No moram priznati,nisam se javila u inbox,nisam se ukljucila,jer se ovdje ne radi o slanju novcane pomoci,ni o sakupljanju hrane,vec se primarno trazi malo slobodna vremena ,konkretna pomoc u vidu posjecivanja potrebitih osoba.
Mislila sam cijelo vrime,ipak sam ja mozda i najopterecenija osoba od svih koji su clanovi ove grupe,uz cijelu veliku obitelj skrbim kod kuce i o nepokretnoj majci,ocu..itd.
No dani prolaze,vidim i dalje se trazi pomoc za istu osobu i nemogu vjerovat da se to dogadja ovdje,u mom gradu!
Zar odista tamo na Mertojaku nema nijedne osobe,koja stanuje blizu,koja bi odvojila dnevno pola sata,obavila osnovne stvari za nepokretnu gospodju,naravno volonterski,i vratila se sretna kuci!
Ja to nemogu ni zamislit da smo ko ljudi toliko nisko pali,i da zivimo tako bez imalo osjecaja za druge i zajednicu.
Ako smo vec dosli do toga,jer ocito ono sto nevalja od svijeta,odmah preuzmemo i kopiramo,onda je jedino rijesenje osnaziti volonterske udruge i poticati sve slojeve drustva na volontiranje!
U volonterski rad bi se trebali ukljuciti svi,a poglavito bi vjernici trebali prakticirato volonterstvo i medjususjedski pomoc ko dio svakodnevnog zivota! 
I kao sto je gosp.Zoran Erceg napisao:

Ne pitaj što je netko trebao učiniti za tebe!
Promisli kako ti možeš pomoći drugima - pridruži nam se tel.321-321, mob 099/321-1-321
Ne cekajte,prijavite se,volontirajte,pruzite ruku potrebitima!

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj