subota, 6. listopada 2012.

"SKANDAL U RIJECI Upoznajte obitelj dr. Mamule: Žive 42 m od bolnice u kojoj rade, a dobivaju 4500 kn putnih troškova!

Iz Jutarnjeg lista, 06.10.2012.

"SKANDAL U RIJECI

Upoznajte obitelj dr. Mamule: Žive 42 m od bolnice u kojoj rade, a dobivaju 4500 kn putnih troškova!

Bolnica zbog lažnih prijava mjesečno za putne troškove isplaćuje oko 300.000 kuna


  • Ozren Mamula (ginekolog)  Anka Mamula (medicinska sestra) i Zoran Mamula (informatičar)
Jutro je, 7.30 sati. Iz zgrade u ulici Krešimirova 5 izlazi ginekolog Ozren Mamula, prelazi cestu i odlazi na svoje radno mjesto u KBC Rijeka, na adresi Krešimirova 42. Nekoliko trenutaka poslije iz iste zgrade izlazi i njegova supruga Anka, medicinska sestra na očnom odjelu.Ni njihov sin Zoran nije zakasnio na posao. S obzirom na to da mu je radno mjesto u riječkoj bolnici praktički preko puta zgrade u kojoj stanuje, na posao je krenuo tek nešto prije osam sati.
Odlazak na posao te obitelji uopće ne bi bio sporan da akteri ove priče imaju prijavljeno prebivalište ili boravište u zgradi iz koje odlaze raditi.Naime, samo je Ozren Mamula legalni stanar. Njegova supruga i sin prijavljeni su u Vrbovskom, gradiću u Gorskom kotaru i, umjesto 276 kuna (koliko stoji radnička karta u Rijeci), oni primaju gotovo tri tisuće kuna putnih troškova.U riječkom KBC-u zaposlena je i Mihaela, kći Ozrena i Anke Mamule. Kako doznajemo, i ona prima lažne putne troškove. Iako živi na području grada Rijeke, prijavljena je u Gomirju, mjestašcu također u Gorskom kotaru, i svaki joj mjesec na račun sjedne 1488 kuna. Dakle, četveročlana obitelj Mamula samo tijekom jednog mjeseca isplatom putnih troškova zaradi još jednu, pristojnu plaću od 4500 kuna.
Kako bismo provjerili vjerodostojnost istrage, nakon završetka radnog vremena nazvali smo fiksni telefon obitelji Mamula u Krešimirovoj ulici, gdje se javila Anka Mamula. Kada smo je upitali živi li uistinu u mjestu gdje je prijavljena, nije bila zainteresirana za razgovor.
- Prijevoz, to je materijalno dobro na koje svaki radnik ima pravo po kolektivnom ugovoru. Uostalom, obratite se mome poslodavcu - rekla nam je Anka Mamula, odbivši svaki daljnji komentar.
I njezin suprug Ozren nije htio objašnjavati gdje tko od njegove obitelji živi.
- Zašto vas zanima gdje žive moja supruga i djeca. Kako bi bilo da ja od vas tražim takve odgovore. Ozren Mamula nikada nije kršio zakon, to možete i provjeriti - izjavio je Mamula. Na naše inzistiranje da nam kaže s kim živi, samo je kratko rekao kako su njegova supruga i djeca punoljetni te ne vidi razloga zašto bi odgovarao na takva pitanja umjesto njih.
I u riječkom KBC-u od više smo zaposlenika dobili potvrdu da nitko od obitelji Mamula ne živi izvan Rijeke.
- To su priče za malu djecu. Pa žive preko puta bolnice, vidim ih svako jutro kada odlaze na posao i kada idu svojoj kući. Svi smo nevjerojatno zgroženi tom činjenicom, ali očito nitko ništa ne poduzima - rekao je naš sugovornik. On, ali i drugi s kojima smo razgovarali, ustvrdili su kako oni nisu jedini koji varaju na putnim troškovima, no oni su najupečatljiviji jer je cijela obitelj zaposlena u bolnici.
- Jako je puno onih koji se prijave u Gorskom kotaru ili na Krku. Primaju ogromne putne troškove. Ovi koji se prijave na Krku višestruko varaju državu jer su oslobođeni i plaćanja mostarine - izjavio je još jedan liječnik.
Herman Haller, ravnatelj KBC-a Rijeka, rekao je kako nema saznanja da netko od zaposlenika vara na putnim troškovima.
- Svi uposlenici koji su prijavljeni izvan gradskog područja, uz prijavu boravišta koju izdaje MUP, imaju i izjavu, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, da je njihova adresa stanovanja s koje putuje svakodnevno na posao upravo ona navedena u prijavi boravišta, odnosno prebivališta - izjavio je ravnatelj Haller.

Mjesečni izdaci naknade za prijevoz u KBC-u Rijeka za 3210 djelatnika iznose oko 1,2 milijuna kuna. Od toga je 285 radnika prijavljeno na adresi izvan gradskoga područja, uglavnom u Gorskom kotaru i na Krku, pa bolnica za njihove putne troškove mjesečno izdvaja oko 300.000 kuna."
U siječnju 1992.g., nakon međunarodnog priznanja, pred više od 100 000 građana Zagreba na Trgu Bana Jelačića Franjo Tuđman je uzviknuo: "Imamo Hrvatsku!"

Taj uzvik me sitija na kaubojski film koji je prikaziva osvajanje Divljeg zapada.U tom filmu ima scena di svi doseljenici,na ijade njih,neki u kolima,neki na konjima,neki na noge, stoje na nekoj zamišljenoj crti i čekaju znak-pucanj iz pištolja-da bi pojurili i zauzeli svoj komad nenastanjene zemlje.I dočekali su ga. I tada je počeo stampedo u kojem su mnogi izgubili živote.
Tako je i ovaj uzvik Tuđmana označija početak pljačkanja bogate zemlje Hrvatske od strane njenih stanovnika. Do danas su mnogi u stampedu pljačke od onih koji su bili brži izgubili posal,auto,stan,kuću a neki nažalost i život (sitite se onog radnika Gredelja koji je nekidan izvršija samoubistvo jer je osta bez posla). Jer pljačkat voljenu zemlju se more na mali milijun načina. Mi Balkanci stručnjaci smo za to. Da ne govorin gluposti potvrđuje ovaj članak o ovoj familiji iz Rijeke. Mislin da u Lijepoj njihovoj (ne našoj nego njihovoj jer je oni kradedu) ima tonu ovakvih slučajeva di se na lažnim adresama stanovanja na veliko pljačka država.Počevši od 'moralnih' saborskih zastupnika pa do običnog radnika.Svi kradedu i svi ne vide ništa loše u tome. E tu je tragedija ča nikor ne vidi ništa loše u tome što lažu di stojidu da bi dobili veće putne troškove. Postavljan pitanje kakav je to moral kod tih judi? Pa oko 92% stanovnika Hrvatske izjasnilo se da su kršćani katoličke viroispovjesti!!! To je tragedija najprije za Katoličku crkvu u Hrvata da njeni vjernici tako bezočno lažu a Bog je u svojim zapovidima reka: 'Ne svjedoči lažno'. Sramota! I svi ovo znadu i nikor ništa ne poduzima. Pa pročitajte ča je reka ravnatelj bolnice. On bidan nema pojma ono ča i vrapci na grani znaju. Biće da i on tako krade pa zato i ne zna jer 'vrana vrani oči ne kopa'.
I dok god se ovako krede, na malin stvarima, nema nama izlaska iz krize i svakin danom Hrvatska tone sve dublje. A kada jednog dana, zbog pljačkanja svoje Hrvatske od strane njenih građana, Hrvatska dotakne dno, tada ćemo kukati što će se komadi državnog teritorija i didovine prodavati strancima jer će to biti jedini način da kupimo komad kruva.I opet će nam drugi bit krivi a ne mi sami. Prije su nam bili krivi Srbi pa smo se odvojili od njih. Dok su nam oni bili 'krivi', Hrvatska je u 45g postojanja kao SRH bila dužna oko 6 milijardi dolara. Danas, kada nam Srbi više nisu gazde RH je u 20g postojanja dužna 50 milijardi eura tj. oko 68 milijardi dolara. Mašala!

Odvjetnik Gredelj je reeka da je Sanader zaslužija metak u glavu zbog navodne pljačke. Ako je netko zaslužija metak u glavu to su ovakvi građani koji bezočno pljačkaju naše. To su izdajnici koji bi sutra prodali Hrvatsku za pare. Jadna nam budućnost!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj