četvrtak, 18. listopada 2012.

NOVI OVRŠNI ZAKON

sir Oliver
 NOVI OVRŠNI ZAKON

 Iako se od ponedjeljka, 15. listopada, nakon što je službeno startao izmijenjeni Ovršni zakon, neisplaćene plaće mogu ubrzano rješavati preko Fine, nitko od 80.000 radnika koji rade, a ne primaju plaću nije pohrlio na šaltere Financijske agencije da utjera novac od svog poslodavca. Mnogi će postaviti pitanje 'Zašto?'
Zato što je ovaj zakon glup sam po sebi i donešen je da bi i dalje štitio interese poslodavaca a ne malog roba zvanog radnik.
Da bi rob zvan radnik uopće mogao naplatiti svoje potraživanje zvano naisplaćena plaća on mora najprije od poslodavca dobiti potvrdu da mu nije isplatio plaću. Pustimo mi nastranu priče da je bankovno izvješće potvrda da se plaća nije isplatila, to pred sudom ne pali. Volio bih vidjeti koji će od ovih 80 000 robova koje neki zovu radnici imati hrabrosti da od poslodavca traži tu potvrdu. Ni jedan, jer su svu svjesni da će umjesto potvrde poslodavac robu zvani radnik dati istog trenutka otkaz. Toga je svejstan svaki građanin ove države osim vladajuće gamadi koja nastavlja trend prethodnih vlada a to je štitenje interesa poslodavaca a na štetu radnika. Zato su i odnijeli tu kvaku 22 u zakonu zvanu poslodavčeva potvrda o neisplati znajući da je znanstvena fantastika nju dobiti.
Također problem nastaje kada radnik, unatoč ovrsi, ne može doći do svojih plaća, naknada plaća ili otpremnina jer je žiroračun poslodavca blokiran. Taj problem ni ovaj Zakon ne rješava, a on je najučestaliji i vlade ga uporno ne rješavaju jer bi se tada zamjerili poslodavcima.
Problematična je i obveza poslodavca o izdavanju obračuna plaće, naknade plaće i otpremnine jer je nerijetka praksa poslodavaca odbijanja izvršenja te zakonske obveze. Time se problem dodatno komplicira jer nameće potrebu uključivanja Državnog inspektorata u cijeli postupak.
Zbog svih gore navedenih problema pri naplati svojih potraživanja radnik nikada u ovoj državi zvanoj Hrvatska neće dobiti svoje neisplaćene plaće. Jer državi Hrvatskoj nije u interesu da radnik ima ikakva prava osim da šuti i radi za poslodavca da se ovaj može bezobrazno bogatiti sve više i više.
Prema tome, ovaj zakon je najobičniji šamar u lice roba zvanog radnik jer mu ništa ne pomaže. Ovim zakonom hrvatski političari su još jednom pokazali da se samo igraju države a ne da žele da bude stvarna država. Jadna nam majka što nas čeka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj