subota, 27. listopada 2012.

OD GAZIRANOG NAPITKA DO MOZDANOG UDARA!!

sir Oliver

Prijeti im moždani udar!

Žene ne bi smjele piti ni čašu ovog napitka

Žene ne bi smjele piti ni čašu ovog napitka

Žene koje popiju samo čašu gaziranog slatkog pića na dan, povećavaju rizik od moždanog udara za čak 80%. Naime, svakodnevna konzumacija slatkih napitaka povećava šanse za nastajanje krvnog ugruška.


Svakodnevna potrošnja slatkih napitaka povećava šanse za nastanak krvnog ugruška na mozgu za oko 80 posto, otkrili su japanski znanstvenici. Istovremeno su uočili vrlo blag porast rizika kod muškaraca.

Rezultate istraživanja, koje je proveo tim stručnjaka na Sveučilištu u Osaki, djelomično podržava američko istraživanje objavljeno ranije ove godine, po kojem šećerom zaslađena pića i niskokalorijske alternative povećavaju šanse za moždani udar kod oba spola.

Brojne studije su povezale veću potrošnju gaziranih napitaka s povećanom stopom pretilosti i dijabetesom tipa dva, a oba stanja su faktori rizika za moždani udar.

Ishemijski i hemoragijski moždani udar


Kod otprilike 85 posto moždanih udara, osobe imaju ishemijski moždani udar, kod kojeg ugrušak putuje do mozga i blokira njegovu prokrvljenost. Kod manjine se javlja hemoragijski moždani udar, kod kojeg dolazi do pucanja krvne žile u mozgu, što dovodi do potencijalno fatalnog krvarenja.

Tim iz Osake pratio je gotovo 40.000 muškaraca i žena u dobi između 40 i 59 godina više od 18 godina, dokumentirajući njihove prehrambene navike, uključujući i unos bezalkoholnih pića. Tijekom tog razdoblja, gotovo 2.000 sudionika istraživanja je imalo moždani udar. Naknadno su utvrdili da su žene koje su svakodnevno pile bezalkoholna pića imale 83 posto veću vjerojatnost da ih pogodi ishemijski moždani udar – ugrušak blokira dotok krvi u mozak – nego žene koje su rijetko ili uopće nisu pile gazirane sokove.

E moje žene, sada još više navalite na gazirana pića koja su i inače sama po sebi otrov ka i svi oni nazovi sokovi ča se popiju kada se sidne u kafić na bokun čakule ili kupi u butigu za počastit goste. Ti su mi sokovi posebna priča. Na njima piše da su od voća ali ne piše od kakvog a kako mi je priča prijatelj koji je radija u jednoj našoj tvornici koja pravi te sokove, prave se od onog voća ča se more nać na Pazaru kada se zatvara. Šleperi takvog nazovi voća dolaze u tvornicu i prerađuje se uz pomoć svih mogućih aditiva i onda se prodaje ka 100% voćni sok. Ja ih odavna ne pijen ka i ove gazirane a vi guštajte u njima i daje.

Magazin.hr

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj