nedjelja, 7. listopada 2012.

Gljivica CANDIDA-moje iskustvo


 Evo odlucila sam i ja napisati par rijeci o mom iskustvo i borbi sa gljivicom CANDIDOM!
Kao prvo treba reci da je lijecnici ne uzimaju bas previse za ozbiljno,a jedino mjesto gdje mozete napraviti laboratorijsku pretragu na Candidu u krvi je klinika Analiza u dugopolju!Tamo cete za tu krvnu analizu morati platiti 630 kn i nakon nekoliko dana cete znati dal je CANDIDA u nedozvoljenoj kolicini u vasoj krvi!
Ako Vam se to dogodilo,a to ce te osjetiti po nesnosno, svrbezu po cijelom tijelu onda Vam jedino preostaje odista otic na djetu,dakle izbaciti svu hranu koja hrani gljivicu Candidu i mozete kupiti probiotike u prahu,i yeast pripravak za borbu protiv gljivica!Namjerno ne donosim pune nazive proizvoda jer ih ne zelim reklamirati!Koga zanima nek mi ostavi poruku pa cu mu dati detaljne informacije.
Nasa borba sa Candidom zapocinje od oko prije desetak godina kad je moj tata imao operaciju tumora debelog crijeva.Tom prigodom je Candida u velikim kolicinama presla u krv i od gljivice koja nam pomaze presla u gljivicu koja smeta i donosi niz neugodnosti.
Moram naglasiti da se sluzbena medicina previse ne bavi problemom Candide,a onaj ko je osjetio njeno djelovanje moze potvrditi da je jako neugodna i da je se poprilicno tesko rijesiti,pogotovo ne antifungi ljekovima.Ti ljekovi djeluju trenutno,imaju jake nuspojave,a gljivica nakon njih kao da dobije jos veca krila.
Po internetu sam naravno citala razne clanke,iskustva,prevodila tekstove stranih autoriteta i na kraju poslozila u glavi sto i kako se ponasati!
Istina je da nesmijemo hraniti Candidu,a sto Candida obozava kao hranu vec je piznato u medicini!
Dakle ako Vas muci Candida,krenite na djetu.
Nece bit lako,jer su zabrane velike,izbor hrane koji ostaje za svakodnevnu konzumaciju poprilicno kratak i jednolican,al mi smo uspjeli rjesit se viska Candide,pa nevidim razlog zasto to nebi uspijelo i drugima ako se pridrzavaju uputa!
Najvaznije od svega nije,kako neki misle postat makrobioticar ili vegetarijanac,ne vazno je izbaciti kvasac u bilo kojem obliku,secer pa i med,dakle sve slatko!
Kruh beskvasni,krekeri beskvasni,dvopek beskvasni...to nije lako nac za kupit,onaj beskvasni kruh sto ga prodaju u Bio ducanima je vise nego neukusan i nikako ga ne preporucujem,uz to koriste kiselinu sto je isto hrana za Candidu!
Dakle pocmite raditi kod kuce beskvasni kruh od integralnog brasna i razenog!
Recept za beskvasni kruh mozete naci na linku: http://zdravakkrava.com
Radite krekere,bez kvasa i secera!
Jedite samo hranu spremljenu na maslinovom ulju,mnogo povrca,al ne i grahorice!
Leso meso i leso riba!
Nakon 3 mjeseca primjene djete,sve vrijednosti Candide u krvi kod mog oca su pale ispod granice,a da nekazem da se on preporodio jer ga vise ne drzi nesnosan svrbez po cijelom tijelu!

original nalaz candide u krvi--

 Datum i vrijeme uzimanja uzorka: 27.9.2012 11:31:32
Datum protokola: 27.09.2012
Broj protokola: 16577
Prezime i ime pacijenta: john doe
Datum rođenja i spol: 21.07.1930 M
Uzorak uzet: ANALIZA
Nalaz laboratorijskih pretraga
Naručitelj: ANALIZASplit
Poliklinika Analiza
Matice hrvatske 9, PP 303, Dugopolje Tel: 021/688888,
Fax: 021/688889
/ email:
laboratorij@mcanaliza.org / www.poliklinikaanaliza.
hr
OIB: 91949816496, Matični broj: 1533916, Žiro račun: 24840081103378578
Naziv pretrage Rezultat Jedinica Ref. interval Opaska
TESTOVI
CANDIDA IgG 23.8 U/mL < 30
CANDIDA IgM 8.31 U/mL < 10

Izradio/la: Tarle S.
NAPOMENE I KOMENTARI
e mail
Vrijeme validacije Odgovorna osoba
28.9.2012 14:53:53
pomoć u interpretaciji rezultata laboratorijskih pretraga na www.chronolab.info
Nalaz je autoriziran elektronički. Original se prema potrebi može dobiti u laboratoriju uz prethodni dogovor.
IMUNOKEMIJSKE PRETRAGE
Str:1 / 1
U nastavku tekst o gljivici Candidi preuzet s bloga Anite Supe!



Gljivica candida – pošast modernog doba


Postoji mnogo vrsta kvasnih gljivica koje žive u našem probavnom traktu i kod žena u rodnici, koje se pod određenim okolnostima (kao npr. kod bakterijske neravnoteže nakon kure antibioticima) mogu pretvoriti u agresivni oblik i dovesti do mnogih zdravstvenih problema. Moderni stil života, brza hrana, pretjerani unos šećera i bijelog brašna, stres, rutinsko prepisivanje antibiotika, antibebi pilule itd. mogu dovesti do infekcije patogenim oblicima gljivica koje uzrokuju mnoge kronične poremećaje u tijelu. Najčešće dolazi do infekcije gljivicom candida albicans koja napada kožu, nokte, te oralnu, vaginalnu, urinarnu i analnu sluznicu, a može napasti i bronhije i pluća. 

U normalnim okolnostima dobroćudne bakterije u našim crijevima, imunološki sustav i prava ph vrijednost drže pod kontrolom kvasne gljivice. Ali ako se crijevna flora poremeti gljivice se pretvaraju u patogeni oblik. Prisutnost candide može se dijagnosticirati uz pomoć testova. Ovisno o laboratoriju, može se izvršiti analiza stolice na gljivice, analiza pljuvačke ili krvi na antitijela (IgG i IgA) na candidu, ili analiza urina koja pokazuje prisutnost gljivica (yeast/fungal dysbiosis markers). 

Najučestaliji simptomi kod infekcije kvasnim gljivicama su: snažna želja za slatkom hranom, kruhom, tjesteninom i sl., loš zadah iz usta, bijele naslage na jeziku, vjetrovi i napuhanost u trbuhu za vrijeme i nakon jela, osjećaj prezasićenosti, infekcije i upale, česte prehlade, alergije ili preosjetljivost, suha sluznica, suha koža i ekcem, problemi s koncentracijom, kronični umor, česte glavobolje, poremećena razina šećera u krvi, psihička nestabilnost i promjene raspoloženja, pms, hladne ruke i stopala, hemoroidi, proljev ili zatvor, vaginalna infekcija/bol, svrbež, iscjedak iz rodnice. 

Parazitski oblik candide izlučuje otpadne tvari koje opterećuju jetru i cijeli organizam. Npr candida može proizvesti jednu vrstu lažnog estrogena što dovodi do signala u tijelu kao da ima dovoljno estrogena. Time se narušava prirodna proizvodnja ovog hormona što može dovesti do poremećaja menstrualnog ciklusa. Ako je razina šećera u krvi visoka, gljivica može proizvesti etanol, tj alkohol. Još jedan nusproizvod aktivnosti gljivica je acetaldehid, tvar slična formaldehidu, koji se zamjećuje u lošem zadahu iz usta. 

Infekcija candidom može dovesti do raznih biokemijskih poremećaja u organizmu kao npr. ometanje proizvodnje kolagena, oksidaciju masnih kiselina i blokiranje normalnih živčanih funkcija. Dakle, candida je vrlo ozbiljna bolest. Zbog različitosti težine i vrste simptoma, teško je procijeniti koliki broj osoba ima infekciju candidom, ali statistika pokazuje da svaka treća osoba u zapadnim zemljama ima ili je imala neki parazitski oblik candide. 

Najčešći uzroci infekcije candidom su: pretjerani unos namirnica bogatih šećerom i škrobom, kure antibioticima, korištenje antibebi pilula, terapije kortizolom, hormonalne promjene, nepodnošenje glutena i kazeina, nedostatak želučane kiseline, kiselo-lužnata neuravnoteženost tijela. Svi ovi faktori mogu narušiti osjetljivu ravnotežu između dobrih i loših mikroorganizama u crijevnoj flori što lako dovodi do infekcija. Ova neravnoteža negativno utječe na zaštitnu funkciju crijevne flore i time oslabljuje prirodnu otpornost organizma prema bolestima. 

Anticandida program 

Radikalna promjena načina prehrane i nekoliko mjeseci stroge dijete može riješiti problem infekcije candidom. Gljivice se hrane ugljikohidratima. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je najvažnije ograničiti unos ugljikohidrata. Anticandida dijeta je LCHF prehrana sa nešto strožim izborom namirnica, dosta slična Zelenoj kuri. Važno je napomenuti da LCHF znači low carb high fat = manje ugljikohidrata i više masnoće, što znači da se smanjeni unos ugljikohidrata nadoknađuje povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Ovo nije dijeta koja ograničava količinu hrane, već samo vrstu hrane. Jedite kad ste gladni i jedite koliko treba da se zasitite, jer se ne radi o odricanju već o mudrom biranju! 

Izbacite iz prehrane:
  • Sve namirnice koje sadrže šećer, slatkiši, keksi, kolači, čokolada, marmelada
  • Sve vrste šećera, med, javorov sirup, sirup agave, ječmeni i rižin slad
  • Sokovi i svi zaslađeni napici, voćni jogurti
  • Sva alkoholna pića, ocat
  • Sve namirnice koje sadrže brašno i škrob, kruh, tjestenina, peciva
  • Pahuljice i musli za doručak, žitne kašice
  • Sve žitarice i sve mahunarke (grahorice)
  • Riža, kukuruz, palenta, couscous, bulgur
  • Sve vrste voća i sušeno voće
  • Krumpir, čips, pommes frites
  • Korjenasto povrće (cikla, mrkva i sl)
  • Mlijeko i mlječni proizvodi (izuzetak je domaći kefir, domaći jogurt i maslac)
  • Kvasac
  • Gljive
  • Kupovna majoneza, kečap
  • Suhomesnati i konzervirani proizvodi
  • Mješavine začina koje sadrže glutaminate i ekstrakte kvasca
  • Industrijske prerađevine pune umjetnih dodataka i kemikalija
  • Margarin
  • Rafinirana biljna ulja (suncoketovo, sojino, kukuruzno)
  • Kava, crni čaj 
Možete jesti:

  • Meso i perad. Najbolje meso je pašnih životinja i slobodnih kokoši. Ne uklanjajte masnoću s mesa i kožu s piletine.
  • Riba i druga hrana iz mora. Nastojte češće jesti plavu ribu zbog omege-3 (npr srdela, skuša, lokarda)
  • Jaja – najbolja su organska ili jaja slobodnih kokoši
  • Povrće koje raste iznad zemlje (ali ne gljive) po mogućnosti iz organskog uzgoja – sve vrste kupusa, brokola, cvjetača, kelj, prokulica, špinat, blitva, raštika, zelene mahune, artičoka, šparoge, tikvice, patliđani, masline, sve vrste zelene salate, krastavci, rajčica, paprika, koromač, celer
  • Masti – maslac, pileća, pačja, goveđa i svinjska mast, hladno prešano kokosovo ulje
  • Hladno prešana ulja – maslinovo, laneno i sezamovo ulje. Ulje jetre bakalara
  • Lakto-fermentirane namirnice kao domaći kefir, domaći jogurt i domaći kiseli kupus
  • Luk, češnjak, đumbir, začinsko bilje
  • Avokado, limun
  • Alge
  • Iznutrice
  • Suho meso – slanina, pršut i kobasice – ali samo domaće koje ne sadrže glutaminate, nitrite i druge štetne kemikalije
  • Juhe od kostiju – mesne, kokošje, riblje
  • Juhe od povrća, sokovi od povrća
  • Smoothie – kašasti sokovi od povrća i zdravih masnoća
  • Domaća majoneza i umaci napravljeni od hladno prešanog maslinovog ulja, maslaca, domaćih jaja, začinskog bilja...
  • Orašasti plodovi i sjemenke u malim količinama, ali ne kikiriki
  • Kokosovo brašno, kokosovo mlijeko
  • Nezaslađeni kakao prah, stevija
  • Voda, biljni čajevi, topla i hladna limunada

Osmislite obroke tako da budu raznovrsni i ne ponavljajte iste obroke više dana za redom. Za peciva i palačinke upotrebite ”brašno” od svježe mljevenih orašastih plodova i sjemenki, kokosovog brašna i psyllium praška. Peciva koristite u umjerenim količinama. Obrok treba biti LCHF što znači da se sastoji od nečeg proteinskog (meso, riba, jaja) + povrće (npr pečeno, kuhano, prženo, dinstano, sirovo) + masnoća u kojoj se pripremala hrana ili neki umak ili dresing na bazi maslaca, žumanjaka, maslinovog ulja i začinskog bilja.

Obavezne namirnice:

  • Naročito je važno da jedete puno češnjaka, obavezno uz svaki obrok. Češnjak je vrlo ljekovit, između ostalog djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, jača imunitet i potiče korisne bakterije u crijevima.
  • Domaći kefir, po mogućnosti od domaćeg mlijeka (kravljeg ili kozjeg), uzimajte više puta tijekom dana po jednu šalicu. Kefir pomaže izgradnji normalne i zdrave crijevne flore.
  • Uzimajte dnevno 2 – 4 žlice hladno prešanog kokosovog ulja. Kaprilična i laurinska kiselina iz kokosovog ulja djeluju antifugalno. Počnite sa 1 žličicom na dan ako ga nikad niste koristili i postepeno povećavajte dozu. Najjednostavnije je uzeti ovo ulje na način da ga rastopite u šalici čaja ili kave ali ga naravno možete jesti i žlicom ako vam tako odgovara.
  • Juhe od kostiju su obavezne.
  • Napravite domaći kiseli kupus jer je kupovni pasteriziran, što znači da su korisne lakto-bakterije uništene.
  • Koristite često maslinovo ulje, limun, luk, alge, đumbir, kajen papar i kurkumu.
Dodaci prehrani i biljni pripravci:
  • Počnite uzimati dodatak vlakana za čišćenje crijeva u obliku 2 žlice svježe samljevenih sjemenki lana ili 1 žlica ljuskica psyllium sjemenki* s najmanje 3 dl vode.
  • Počnite uzimati neki antifungalni pripravak, kao npr ekstrakt sjemenki grejpa ili ulje origana.
  • Nakon nekoliko dana (ili 1 tjedna) počnite uzimati probiotike u tabletama da biste potpomogli stvaranje zdrave crijevne flore.
  • Uzimajte neki pripravak za jačanje imuniteta, npr Green Pasture fermentirano ulje jetre bakalara.
Da biste odlučili koje pripravke ćete koristiti najbolje da se savjetujete sa fitoterapeutom, liječnikom, ili farmaceutom.

Borba protiv candide mora se odvijati na više frontova i svi su dijelovi podjednako važni:  

  • Izgladnjeti gljivicu – uskratiti joj hranu (pomoću dijete s minimalnim unosom UH)
  • Uništiti je do kraja (pomoću antifungalnih pripravaka)
  • Izgraditi zdravu crijevnu floru (pomoću hrane bogate probiotičkim bakterijama (domaći kefir i domaći kiseli kupus) i probiotika u tabletama
  • Pomoći crijevnoj stijenki da se oporavi i zacijeli (pomoću juha od kostiju)
  • Ojačati imunitet (pomoću nutritivno bogate hrane, češnjaka i po potrebi nekog dodatnog sredstva)
Mnogi stručnjaci preporučuju anticandida dijetu koja isključuje šećere i bijelo brašno ali sadrži brašno cjelovitih žitarica, rižu i sl. Nažalost ova dijeta nije djelotvorna jer se sve žitarice sastoje od škroba koji je čista glukoza, tako da nema razlike između bijelog brašna i brašna cjelovitih žitarica. Ovo je sve hrana gljivicama i sve ih treba izbaciti. Nakon dijete i obavljenih testova pomalo vraćajte pojedine namirnice u prehranu: korjenasto povrće, voće, mlječne proizvode. Razmislite da li želite vratiti mahunarke i žitarice u prehranu, a šećer i bijelo brašno svakako izbacite zauvijek.




* Psyllium husks, plantago ovata, ljuskice indijskog trputca. Ljuskice psyllium sjemenki apsorbiraju veliku količinu vode i koriste se za reguliranje probave i čišćenje crijeva. Moraju se uzimati sa većom količinom vode, 1 žlica ljuspica sa 3 dl vode. Samljevene u prašak koriste se kao dodatak bezglutenskom kruhu i pecivima za bolju gustoću tijesta.

Broj komentara: 5:

  1. Pozdrav,
    skupljam sva moguća iskustva u ovoj borbi, pa me zanima koje ste točno proizvode koristili.
    Ja sam na AC dijeti prema A.Šupe blogu i koristim Bio Kult preparat (probiotici, češnjak i sjemenke grejpa).
    Javi čim prije. Hvala i lp,
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  2. Bok,
    ja sam isto na AC prehrani, molim te da mi napišeš koje ste proizvode koristili u borbi protiv gljivice?
    Što ste sve točno jeli?
    Puno hvala!!! :D

    Srdačana pozdrav,
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
  3. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
     -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Pozdrav svima Am Christian Hofman, ja sam iz SAD-a. Radim za međunarodne tvrtke Apache Corporations, upoznao sam Babu Nosu na svom putovanju u Afriku, otišao sam tamo na ugovor Pregovori i izgubio sam u drugoj tvrtki, bio sam uništen i slomljen, a prije samo nekoliko mjeseci bio sam razveden, moja žena je otišla s mojom djecom i ovaj posao je bio moj put natrag u dobar život i vraćanje moje obitelji. Nakon moje konzultacije s Babom Nosom, izveo je čaroliju za mene i ja sam dobio ugovor i nekoliko mjeseci kasnije moja supruga i djeca su mi se vratili i sve sam to dugovao duhovnoj čaroliji i moćima Baba Nosa. Ja sam svjedok baba Nose, duhovnog oca mnogih velikih ljudi. za bilo koji od vaših duhovnih problema i to će biti riješeno. Može vas obogatiti bez krvnih rituala, vratiti vašu bivšu ženu, bivšu suprugu, bivšu prijateljicu ili djevojku samo ako danas možete pisati ili WhatsApp baba Nosa
         2349083639501. ako imate problema sa sljedećim
    (1) Ako želite svog bivšeg natrag.
    (2) ako uvijek imate loše snove ili seks u snu.
    (3) Želite biti promaknuti u svom uredu.
    (4) Ako vam je potrebna moć da osvojite sudski predmet
    (5) Bilo koji oblik čarolije
    (7) Čarolija naredbenog tona
    (8) Zaštitni prsten
    (9) Prsten za uspjeh putovanja
    (10) Duhovna moć za Božje ljude
    (11) Vezite muža / ženu zauvijek za sebe
    (12) Želite da žene / muškarci trče za vama. (13) Ako želite dijete.
    (14) Želite biti bogati bez krvnih obreda. (15) Ako vam je potrebna financijska pomoć.
    (16) Biljna njega
    (17) Ako ne možete zadovoljiti seksualnu želju svoje žene. zbog loše erekcije.
    (18) Ako imate bolest i moć HIV-a za liječenje raka, nazovite Baba Nosa na +2349083639501
    TRADICIONALNA MEDICINA Biljni kućni i domaći liječnici. Ured
    Adresa ne 20 traka od slonovače, država Ife Osun ... k

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretna Nova godina, molim se da nađeš sve za što si odlučio ove 2024. godine, prošle godine sam prolazio kroz teška vremena u svojoj vezi jer se moja zaručnica s kojom sam bio 3 godine probudila jedno jutro i rekla da napušta kuću i da više nije u njoj voli sa mnom, ovo mi je stvarno slomilo srce, kleknuo sam da je preklinjem da se vrati, ali sve moje molbe bile su uzaludne sve dok nisam sreo dr. Ajayija dok sam surfao internetom. Čitao sam kako je pomagao ljudima koji prolaze kroz probleme u vezi, neki su čak spomenuli da pravi biljke za liječenje svih vrsta bolesti kojih se možete sjetiti, to me natjeralo da ga kontaktiram putem Whatsappa: +2347084887094 i objasnio mu problem koji imam sa svojom zaručnicom. Dr. Ajayi mi je rekao da će napraviti ljubavni obred koji će vratiti moju zaručnicu u sljedeća 3 dana i što ću morati učiniti da se to dogodi, slijedio sam sve upute prema uputama, na moje iznenađenje moja je zaručnica pokucala na moja vrata nakon 4 mjeseca neuzimanja sa sobom. Ako imate bilo kakav problem u vezi ili braku, dr. Ajayi je čovjek kojem možete vjerovati za pomoć.

    OdgovoriIzbriši
  5. zdravo prijatelju, bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije sedam mjeseci dogodio veliki problem između mene i mog muža u mom braku. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da nikad više ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušao sam ga na sve moguće načine vratiti, nakon mnogo moljakanja, ali bezuspješno. a on je potvrdio da je donio odluku i da me više nikad ne želi vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Pa sam joj sve objasnila, pa mi je rekla da jedinog načina da vratim muža je da posjetim bacača uroka, jer je i ona to stvarno radila. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njezin savjet. Zatim mi je dala adresu e-pošte bacača uroka kojeg je posjetio. DR apata. Sljedećeg sam jutra poslala e-mail na adresu koju mi je dala, a bacač uroka me uvjeravao da će mi vratiti muža u sljedeća dva dana. Kakva nevjerojatna izjava! Nikada nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što moram učiniti. Onda ih radim, pa me sljedeća dva dana, začudo, nazvao moj suprug koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna !! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Onda je od tog dana naša veza bila jača nego prije, uz pomoć sjajnog bacača čarolija. Dakle, savjetovat ću vas ako imate bilo kakvih problema, kontaktirajte dr Apata na email: drapata4@gmail.com ili ga kontaktirajte na WhatsApp i VIBER na ovaj broj: (+447307347648)..

    OdgovoriIzbriši

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj