srijeda, 31. listopada 2012.

OVRHE_OBVEZNO ULOZITE PRIGOVOR NA VISINU TROSKA

OVRHE-OBVEZNO ULOZITE PRIGOVOR NA VISINU TROSKA 

Ako pratite redovito novosti iz sudske prakse vjerojatno vam nije promakla vijest o promjeni nacina presuda kod odredjivanja visine troska pri izricanju ovrha!

Da ne prepricavam prenosim clanak u cijelosti.../dolje/ 
U svakom slucaju vazno je napomenuti da nasi gradjani trebaju nauciti citati,pa i mala slova,te svakako trebaju potraziti pomoc,il na forumu Legalis,il direktno kod mreze Potrosackih udruga !
Nemojmo bit stoka za klanje!

Napokon presudaOvrha na 250 kuna ne može koštati 1.250 kuna!

Ovrha na 250 kuna ne može koštati 1.250 kuna!

'Dobili smo jednu presudu gdje je sudac odlučio da se na dug od 250 kuna TV pretplate ne može naplatiti 1.250 kuna odvjetničkih troškova i presudio je da taj trošak iznosi 400 kuna', otkrila je voditeljica splitskog Savjetovališta za zaštitu potrošača.

Svaki dan po 426 ljudi u Hrvatskoj spozna da su im svi računi u bankama blokirani zbog ovrha. Nela Kovačević, voditeljica splitskog Savjetovališta za zaštitu potrošača, kaže da im se svakodnevno javlja po stotinjak građana koji se žale na ovrhe, te da mnogi imaju razloga za žalbe. Naime, neki su iznosi neopravdano zaračunati.

"Nikako se ne može za neplaćenu TV pristojbu od 180 kuna naplatiti odvjetnički trošak od 980 kuna, a to se radi. Dobili smo jednu presudu gdje je sudac odlučio da se na dug od 250 kuna TV pretplate ne može naplatiti 1.250 kuna odvjetničkih troškova i presudio je da taj trošak iznosi 400 kuna. Postoji i povlaštena odvjetnička tarifa za sporove male vrijednosti do 500 kuna, prema kojima odvjetnički troškovi ne mogu biti veći od vrijednosti tog predmeta. Ta nam je presuda prva lasta, nadamo se da će ih biti više", kazala je Kovačević za Slobodnu Dalmaciju.

Erika Popović, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije Plavi val, kaže da se i njima obraćaju brojni građani pod ovrhom, koji ne znaju svoja osnovna prava kad padnu pod ovrhu. "Svaki takav slučaj je priča za sebe, uglavnom je riječ o starijim ljudima slabog imovnog stanja. Uglavnom nakon nekoliko dana uspiju odblokirati primanja, ali im za to pojede živce i zdravlje", komentirala je Popović.

Inače, koncem svibnja 223.840 građana imalo je blokirane račune u bankama zbog neplaćanja kredita, telefona, mobitela, vode, TV pretplate... na ukupno 14,3 milijarde kuna. Kad im se pribroje poduzetnici kojih je u blokadi bilo 74.196, s 44,56 milijardi kuna duga, ispada da je u Hrvatskoj ukupna nelikvidnost došla na golemih 58,88 milijardi kuna.
Danas.hr
14.07.2012.
  

Popularni postovi

Arhiva bloga

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj