četvrtak, 1. studenoga 2012.

PROCITAJTE,NECETE VJEROVATI STO SVE UVOZIMO IZ SRBIJE

 PROCITAJTE,NECETE VJEROVATI STO SVE UVOZIMO IZ SRBIJE!!!


Bacanje novca:

Ne biste vjerovali što uvozimo iz Srbije!

Ne biste vjerovali što uvozimo iz Srbije!

Hrvatska je kao mediteranska zemlja doživjela novi poraz. Naime, unatoč prirodnom bogatstvu i velikim mogućnostima za uzgoj ljekovitog bilja, Hrvatska ga je prisiljena uvoziti. Tako nam lavanda dolazi iz Srbije.

U Hrvatsku će uskoro iz srbijanskog mjesta Velika Plana krenuti prvi izvoz sadnica lavande koja je proizvodena suvremenom biotehnologijom. Iako smo mediteranska zemlja s velikim potencijalima za uzgoj i proizvodnju lavande, ipak nemamo dovoljno sadnica i prisiljeni smo ih uvoziti.

Privatni laboratorij iz ovog srpskog grada uzgojio je prve sadnice, te sklopio ugovor za izvoz u Hrvatsku, a očekuju dobar posao jer hrvatska Vlada daje poticaje za uzgoj.

Srpski laboratorij uspio je sadnice lavande proizvesti biotehnološkim postupkom, a kako objasnio vlasnik laboratorija Ivo Džinović, od samo jednog kvadratnog metra sadnica lavande proizvodene u Srbiji, u Hrvatskoj će biti zasijano na desetine hektara lavande. Zbog velikih potreba za sadnicama ovaj laboratorij radi u dvije smjene kako bi brzo uzgojio naručene sadnice.

Hrvatska ima potencijala za proizvodnju ljekovitog bilja u Lici, Dalmaciji i Slavoniji, no ipak se godišnje uveze i do 750 tona, poražavajuće je da se uvozi i lavanda, pa čak i kopriva. Tvrtkama koje se bave proizvodnjom proizvoda od ljekovitog bilja više se isplati uvoziti nego li proširiti domaću proizvodnju koja je skupa, unatoč poticajima koje država daje, piše Jutarnji list.

Danas.hr

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj