ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

BRAK JE SVETINJA

BRAK JE SVETINJA-preljub je uvijek grijeh






Je brak je svetinja ,svidilo se to vama il ne,i po ljudskim/manje vazno,al ne nevazno/ i po Bozjim zakonima.
Nevjerojatno je kako olako prihvacamo sve izrecene zavjete,sva obecanja data pred svijetom i Bogom kad stupamo u brak.
Jos vise me fascinira kojom brzinom uspijevamo sami sebe opravdat za prevare i lazi.
Ma sto rekli,nema opravdanja za trazenje onog sto nemamo u braku,izvan braka.
Jer brak spaja dvoje u jedno i ko sto u bibliji pise,stupanjem u brak nit je zena vse vlasnica svog tijela nit je muskarac vlasnik svog vec pripadaju jedno drugom u dobru i zlu.
No ovo u dobru tako nam lijepo legne,pa dok peglamo kartice,obilazimo partije,ljetujemo i zimujemo jako smo privrzeni.
Kad dodju manje ruzicasta vremena,kad se pojave prve prepreke lako okrenemo ledja svemu,stvorimo lazni svijet i krenemo trazit ono sto u braku nemamo,i naravno trazimo to izvan braka i ne osvrcemo se,nepece nas savijest,jer kao eto to je mala tajna,koju radimo diskretno pa i nikog nevrjedjamo.
Al ruku na srce,prvenstveno vrijedjamo sami sebe,sebe ponizavamo i pretvaramo u objekt pozude a nimalo se ne potrudimo razumjeti zasto je brak zapao u krizu.
Uvijek nam je naravno onaj drugi kriv,jer mi smo kao napravili sve,a on ili ona je taj koji sve unistava.
Odavno se zna i za srecu i za nesrecu potrebno je dvoje.
No eto,kao zivimo u modernim vremenima,brak i nije nesto moderno,to je kao zastarjeli nacin zivljenja i postojanja,pa iako smo se zekleli pred bogom i zakonim da cemo zivit jedno za drugo i u dobru i i zlu sve vise brakova je samo zajednica nuznosti i igranja po principu sta manje komplikacija.
Za mnoge je lakse ostajanje u nazovi braku i zatvaranje ociju predproblemima nego poduzimanje ikakvih koraka..pa cak nemamo volje ni raspravit problem,jer glavno je da izvani sve djeluje skladno i dobro,a ono sto nam nedostaje u braku,e to cemo uzeti van braka,od nekog drugog isto tako vezanom brakom ko sto smo i sami.
A kas sjednemo s djecom,prijateljima i znancima prodavat cemo tezu o svetosti braka,o nasoj predanosti braku i dalje glumit i lagat.
Jako se zavaravamo,prevarom u braku prvenstveno vrijedjamo same sebe,pa onda tek naseg partnera pa dalje djecu,cijelu obitelj i sve koji nas poznaju.
Brak je svetinja,i jako svijesni ulazimo u brak,i dajemo zavjete s figom u dzepu,jer unaprijed znamo,ako neide ,snaci cemo se diskretno!
Zapanji me kako se sve to saranje van braka prihvaca ko nesto najnormalnije,nekad cak kao pozeljno,a jos me vise razljuti kad isti sve rijese jednom ispovjedi o velikom Blagdanu,jer eto Bog je milostiv,mi grijesni,pa je sasma dovoljno otic,ispovjedit se,pokajat,izmolit Zdravo Mariju i sve je opet uredu,a mi sveci do iduce prigode i tako u krug!
Al itko ne stane pred ogledalo,ne pogleda se pravo,jer da se pogleda vidio bi samo lazljivu i nemoralnu slabu osobu koja nedrzi ni do sebe ni do svoje rijeci,koja nedrzi ni do ljudskih ni do Bozjih zavjeta!

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj