petak, 9. prosinca 2011.

KOD ANE-cokoladni peceni mousse





SASTOJCI:
175 g
Nestlé Dessert Corsé 64% čokolade, nasjeckane
140 g
omekšalog maslaca
7
jaja
200 g
šećera
35 g
kakaa u prahu

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 210°C.
Premažite maslacem jedan veći (24-26 cm) kalup za torte ili 6 manjih vatrostalnih posuda za soufflé ili lazanje.
Rastopite čokoladu na pari I kad je već skoro sasvim rastopljen, dodajte maslac I sve dobro izmiješajte. Maknite sa pare.
Odvojite žumanjce I bjelanjce. Tucite žumanjce sa 150 g šećera dok ne posvijetle I nisu gusti. Dodajte čokoladu sa maslacem I kakao u tu smjesu I izmiješajte.
Istucite bjelanjce sa ostatkom šećera u snijeg I umiješajte pažljivo u čokoladnu smjesu u tri navrata.
Ulijte smjesu u kalup ili posude I pecite 20 minuta (za veći kalup) ili 10 minuta za manje posude. Mousse bi u sredini trebao još biti mekan. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj