subota, 10. prosinca 2011.

Ekskluzivno: Prvi pročitajte detalje kako je Maleš razbio "nogometnu hobotnicu" > Dalmacija News

Ekskluzivno: Prvi pročitajte detalje kako je Maleš razbio "nogometnu hobotnicu" > Dalmacija News: petak, 09.prosinca 2011
Ekskluzivno: Prvi pročitajte detalje kako je Maleš razbio "nogometnu hobotnicu"

Više od dva mjeseca Hrvoje Maleš je glumio čelnika kluba koji je doslovno "pao s kruške". Zbog njegovih izjava i javnih istupa cjelokupna javnost je mnogo puta pomislila kako se radi o mladom i zelenom predsjedniku koji se neće još dugo zadržati na Poljudu. Ispostavilo se da je to dovoljno da se vrh hrvatske "nogometne hobotnice" u potpunosti opusti i počne mu vjerovati.

Možda neki još nisu svjesni veličine onoga što je Hajdukov predsjednik napravio, ali ubrzo će spoznati kako je Maleš stavio mnogo toga na kocku kako bi raskrinkao nešto što bi ubrzo mogao postati hrvatski Calciopoli.

Sve je počelo nakon famoznog sastanka koji se 16. rujna odigrao u Kući hrvatskog nogometa. Nakon njega dobio je smjernice: kako i kome se treba obratiti ako želi pošteno suđenje za Hajduka.

Ipak, Maleš se nije odmah javio Stjepanu Djedoviću i Željku Širiću, najprije je pokucao na vrata USKOK-a gdje je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću pojasnio o čemu se radi i što želi napraviti. Ovaj je sa svojim suradnicima definirao strategiju razbijanja sudačke mafije. Nakon toga slijedi ono što bi u bliskoj budućnosti moglo iz temelja uzdrmati odnose u hrvatskom nogometu.

U dva mjeseca uspio je ostvariti kontakte sa Širićem i Djedovićem, a zatim je prije samo nekoliko dana uslijedila prava drama. Prvi, neformalni sastanak s njima ostvaren je samo dan prije sjednice Nadzornog odbora na Poljudu. Održan je u splitskom hotelu Consul gdje je dogovoren način plaćanja, kao i visina. Dopredsjednik HNS-a i predsjednik sudačke komisije su od predsjednika Hajduka tražili 100 tisuća eura u gotovini. To je bila cijena koju je Hajduk morao platiti samo za pošteno suđenje. Maleš je maestralno odigrao ulogu agenta provokatora, ništa nisu posumnjali i sljedeći sastanak dogovoren je za četvrtak navečer u hotelu Antunović u Zagrebu.

I dok su svi naklapali o tome hoće li Maleš imati snage odraditi čistku u Hajduku, on je u Zagrebu radio za bolju i pošteniju budućnost svog kluba. Na sastanak u hotel Antunović došao je ozvučen, sa 30 tisuća eura označenih novčanica. To je trebala biti samo prva rata za pošteno suđenje. Iako je veliki rizik bio u pitanju, predsjednik Hajduka je i ovaj put odlično odigrao svoju ulogu. Djedović i Širić ništa nisu posumnjali, sve dok ih nisu zaustavili istražitelji i stavili im lisice na ruke.
Kako Dalmacija News doznaje, dokazi protiv navedene dvojke su apsolutno neoborivi. Za prvu ruku, dobit će najmanje mjesec dana istražnog pritvora, no u USKOK-u se nadaju da će ova istraga ići što dalje. Javna tajna je da se ovdje radi o samo jednom dijelu hrvatske "nogometne hobotnice". U najboljem slučaju jedan od dvojice uhićenih može postati svjedok pokajnik koji će raskrinkati i ostatak nogometne mafije u Hrvatskoj. Jedan od mogućih scenarija bi mogao biti i oduzimanje bodova određenim klubovima nakon što se istraga proširi na njih. Ovo je sigurno samo vrh ledene sante.

Za kraj što reći za Hrvoja Maleša. On će u Splitu, ali i šire, sigurno postati legenda, ukoliko stvari budu išle svojim tijekom ući će u povijest kao čovjek koji je pokrenuo lavinu raskrinkavanja nogometne mafije. U ovom slučaju postupio je kao navijač, vodio se srcem, istraga je mogla propasti u bilo kojem trenutku, ali na posljetku sve se završilo onako kako je zamišljeno.

BOŽO PAVKOVIĆ
Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

- Sent using Google Toolbar

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj