ponedjeljak, 24. rujna 2012.

Prvi podpredsjednik Čačic-Komentar o ugradnji brojača grijanja za radijatore!!!

Čačić: Zahtjev za poskupljenje grijanja je opravdan, sufinancirat ćemo ugradnju brojila za socijalno ugrožene! - Jutarnji.hr

Komentar naseg dezurnog Velikog Oka-Sir.Olivera-prosjecnog obespravljenog stanovnika Lijepe Nase!

  Kaže prvi (zašto ovo 'prvi' ni do danas mi nije jasno kada su svi potpresjednici Vlade ravnopravni) potpredsjednik Vlade Radomir Čačić zvani Gazimir (na ovaj naziv se još nikada nije javno pobunio pa ću ga i ja dalje koristiti u svojem tekstu) da građani ugrade brojila za grijanje pa će tako uštedjeti na računu za grijanje.Kao što dokazano ne zna voziti tako očito ne zna ni kako izgledaju a još manje kako rade ta brojila grijanja koje zdušno predlaže ionako osiromašenim građanima čiji bi novčanik još više osiromašio ugradnjom takvih brojila.Osim što su skupa (cca 500 kn po grijačem tijelu tj.po radijatoru) ona su i predmet pljačkanja od strane koncesionara grijanja.Kako?Pokazat ću na primjeru HVIDR-e u Splitu koja je koncesionar za grijanje određenih gradskih kvartova a radi se o zgradi u Spinutu.
Dična HVIDR-a u kojoj rade još dičniji branitelji nezavisne Hrvatske sugerirala je korisnicima svoje usluge grijanja u dotičnoj zgradi u Spinutu ugradnju tih brojila jer će tada plaćati manje račune za grijanje.Ljudi povjerovali i ugradili.I prevarili se!!!Sada plaćaju skuplje račune nego prije.Naime,u starijim zgradama potrošnja topline mjerila se na razini cijele zgrade, a potom dijelila na stanare na osnovi veličine njihove nekretnine.Isto kao što se plaća i voda.I svi su stanari bili zadovoljni.Sada nisu,osim jednoga koji nije ugradio to brojilo i plaća manji račun za grijanje nego ostali koji su isti ugradili.U čemu je caka?Ta brojila su razdjelnici topline koji emitiraju impulse prema količini potrošene energije na svakom grijaćem tijelu tj.radijatoru i po logici bi trebali mjeriti samo toplinu tog radijatora.Nažalost, u praksi to nije tako.Brojila preko svog senzora topline mjere svaki oblik topline u stanu a ne samo radijatora.I što se u praksi dešava?Splitska HVIDR-a u Spinutu zimi isključi grijanje oko 12h jer je to vrijeme kada većinom nikoga nema u stanovima pa je bespotrebno grijati stanove.Ubrzo u stanovima bude hladno.Kako nisu svi stanari odsutni,njima počinje biti hladno i tada upale električne grijalice da bi se ugrijali jer radijatori ne griju pošto su isključeni.Ali, u tome i je sva caka povećanog računa za grijanje. HVIDR-a je isključila radijatore ali nije isključila senzore topline na brojilima grijanja.I tako,stanari se griju na električnu struju a brojila i dalje registriraju nastalu toplinu iako radijatori ne griju.I račun dođe veći nego prije jer taj senzor topline broji toplinu u stanu bez obzira radio ili ne radijator jer čak i kada samo u stanu npr. pečete nešto u pećnici štednjaka brojilo registrira to povećanje topline.HVIDR-a to svjesno radi da bi zaradila više,stanari kvarta uzalud negoduju zbog većih računa grijanja iako je bilo rečeno da će plaćati manje.Možda bi ta brojila doprinijela nižem računu grijanja da se isključivanjem radijatora isključe i senzori topline na brojilima, ali HVIDR-a to svjesno ne radi.
Gazimir očiot nije upućen kako u cijenu tog brojila tako ni u mogućnost manipuliranja istim od strane koncesionara topline jer zaboravlja da je ovo Balkan a za Balkan vrijedi poznata Azrina pjesma 'Balkane,Balkane,Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj' gdje važe neka pravila koja su karakteristična za drugu stranu medalje od one koju nam pokazuje Gazimir.
Izgleda da Gazimir ne samo što ne zna voziti nego i ne vidi dobro jer inače nikada ne bi ovako nešto bahato izjavio i predložio.

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj