srijeda, 2. veljače 2011.

GLOBALNO ZATUPLJENJE • Krtica

Evo jedno predivno stivo za dobro jutro,pijuckajmo kavicu i citajmo,uzivajmo!!

GLOBALNO ZATUPLJENJE • Krtica: "GLOBALNO ZATUPLJENJE
GLOBALNO ZATUPLJENJE

01.02.2011.
Nikako da povjerujem da svijetom vladaju nekakve zavjere. Previše mi filmski izgleda da se doista negdje za stolom susretne dvadeset moćnika svijeta i odlučuju o našoj sudbini. No to ne znači da to zapravo nije tako. Obožavatelji teorija zavjera često znaju imati i dokaze za ovo. Naravno neslužbene. Osobno sam sklona vjerovati da čovjek i dalje ima moć vlastitog izbora, da priroda održava ravnotežu i da je svemir moćniji od čovjeka.
Mnogi smatraju, a osobno sam i ja ovog uvjerenja da je najnovija prevara stoljeća - globalno zatopljenje.
Ni priča o oružju za masovno uništenje nije ni blizu ove. Ono što mene zabrinjava u ovoj priči je, što smo mi sve spremni povjerovati samo zato jer su nam to dovoljno puta ponovili.
Naravno da sam pogledala nagrađivani dokumentarac „ Neugodna istina“ Al Gorea i kad tako pogledate činjenice svakako je lako vjerovati da smo na granici propasti. No puno činjenica nije izrečeno, koje u najmanju ruku ostavljaju mjesta za dvojbu. Ne samo u smislu da li se globalno zatopljenje događa, već u smislu prevare da je čovjek jedina posljedica toga, da smo na putu kataklizme i da su potrebne milijarde dolara da to spriječimo. Ogroman broj ljudi pogledalo je ovaj dokumentarac, ali koliko nas zna činjenicu da se točno 650 uglednih svjetskih znanstvenika suprostavilo ovim tvrdnjama, te da globalno zatopljenje zovu mitom koji je neutemeljen.
Ovaj podatak ćete jedva pronaći krenete li u potragu za istinom.

Nagrađivani japanski kemičar dr. Kominori Itoh čak i kaže „Strah od globalnog zatopljenja je jedan od najgorih znanstvenih skandala u povijesti! Kad javnost napokon spozna istinu, osjećat će se prevareno.„
Smatra da je stvaranje ideologije koja se temelji na ugljičnom dioksidu vrlo opasna besmislica koja je tek još jedno sredstvo društvenog upravljanja.

Prevareno se sigurno neću osjećati ja, a ni oni koji su odmah odlučili sami uključiti svoj mozak. Ako sami proučite malo prošlost zemlje, shvatite da se sve odvija u ciklusima. Kako na zemlji tako i u cijelom svemiru. Ogroman je broj znanstvenika ušutkanih na način da im se jednostavno ne daje mjesto za objavljivanje njihovih otkrića, a koje bi doprile do generalne populacije. Ako samo sljedeći put kad proglase toplotni udar uzrokovan globalnim zatopljenjem izguglate godine takvih temperatura, otkrit ćete da su se iste stvari događale i prije sto i dvjesto godina, kad o globalnom zatopljenju nije bilo ni govora. Naravno da se događaju i neke klimatske promjene kojima mi sada svjedočimo po prvi put, ali to ne znači da pričamo o kataklizmi.

Krenimo od informacije da je Antartik jednom bio zelena oaza...
Ovaj podatak zna 1% cjelokupne populacije. Sve i da priroda napravi isti takav zaokret, nije li to tek prirodna ravnoteža?
Čovjek nije uništio zemlju nego je, a što je i dokazano, zaustavio ponovni nastanak ledenog doba.
Ispuštanje ugljika u atmosferu je proces koji ima svoj prirodan tijek, jer da nema pogušili bi se odavno. Nije li ovo jasno samo po sebi?
Čovjekova aktivnost koja uzrokuje ispuštanje ugljika odlazi u atmosferu, ali tamo se spaja sa kišom, ponovno dolazi na zemlju, u mora gdje se stapa sa sedimentnim stijenama koje na isti način preko vulkana ponovno odlaze u atmosferu. Priroda uvijek pronađe način za balans.
Naravno da bi mogli biti puno blaži prema majčici zemljici, ali nema ni govora o njenom uništenju...

Znanstvenici dokazuju da Zemlja ima putanju u odnosu na sunce. Tako se u ciklusima udaljava i približava od sunca. I o ovoj činjenici ovisi temperatura i klimatske promjene. Nekako mi se čini da sunce ipak ima veći utjecaj od čovjeka.
Ista priča bila je i sa ozonskim rupama, stalno se pričalo o njihovom položaju, veličini i smaku svijeta, ali kad su se te ozonske rupe počele zatvarati i povlačiti, o tome niste mogli čuti ni čitati nigdje.

Kada shvatite da predsjednici nekih zemalja pokušavaju što prije progurati „povijesni plan“ za borbu protiv globalnog zatopljenja, a da to uključuje dobivanje milijardi dolara za istraživanje, nije li sumljivo da je baš uvijek ogroman novac u igri.
General Motors i Chrysler čak traže legalno pravo lobiranja za plan borbe protiv globalnog zatopljenja. Sve to pod uvjetom da se toj istoj automobilskoj industriji „ pomogne „ sa 8 milijardi dolara kako bi se potaknula proizvodnja električnih vozila koja ne bi ispuštala otrovne plinove. A sa druge strane bi se podijelio ogroman broj otkaza u drugim industrijama koje bi se pozatvarale.
Ne treba previše ni razmišljati da se ovo shvati.

Naravno da je novac opet poanta svega. Nevjerovatni su iznosi koji se dobivaju za istraživanje nečega što zapravo ne postoji, a pitaj Boga gdje sve taj novac odlazi.

U atmosferu sigurno ne...



Prof. Nada Bučević

- Sent using Google Toolbar"

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj