ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

POMOZIMO OBITELJI PREMNINULOG HRVATSKOG BRANITELJA -UDRUZIMO SE !

Branitelji se udružili u humanitarnoj akciji za pomoć obitelji Tihomira Karoglana

CETVERO DJECE OSTALO ZA BRANITELJEM

 
IVANA KAROGLAN ,Vinjani donji 186, 21260 IMOTSKI br.kunskog racuna 2360000-3234731566
br.deviznog racuna (IBAN): HR1023600003239891952 BIC:ZABAHR2X

 S OBZIROM DA IMAMO JAKO PUNO UPITA ZA SLANJE NOVCA IZ DIJASPORE PUTEM WESTERN UNIONA ,OBJAVLJUJEMO ADRESU NA KOJU MOZETE SLATI
Ivana Karoglan,Vinjani donji 186,

21 260 IMOTSKI

Hvala!!!

 http://radioimotski.hr/naslovnica/branitelji-se-udruzili-u-humanitarnoj-akciji-za-pomoc-obitelji-tihomira-karoglana/

 Tihomir Karoglan, hrvatski  branitelj, koji je još 1992. godine kao ročnik stupio u Hrvatsku vojsku, sudjelovao u akciji Maslenica 1993. Godine iskazujući nevjerojatnu hrabrost, a u kolovozu 1994. postaje pripadnikom legendarne 4.gardijske brigade i kao borac prvog voda treće satnije, pješačke bojne odmah sudjeluje u operacijama Zima 94, Ljeto 95, Oluja, Južni potez, Maestral, a zbog toga pohvaljivan je i nagrađen priznanjima više puta, poginuo je prije nešto više od pet godina u prometnoj nesreći u Prološcu kod Imotskog. Iza sebe je ostavio suprugu Ivanu, četvero malodobne djece  Josipu, Gabrijelu, Ivana i tek rođenu malu Anu. Na njegovom pokopu suborci su pred mnoštvom istaknuli da su dužni pomoći njegovoj obitelji te da će preko njihove zajedničke ljubavi još jednom iskazati poštovanje prema njemu.

Mnogo je bilo takvih obećanja na pogrebima suboraca diljem Hrvatske. Neka su se ispunila, mnoga od njih, nažalost nisu. Lijep primjer obećanja kojega nikada nije kasno ispuniti, bilježimo upravo ovih dana u Imotskom. Tihomirovi suborci pokrenuli su veliku akciju prikupljanja pomoći, kako bi osigurali dostojan krov nad glavom njegovoj peteročlanoj obitelji, bilo kupnjom stana, bilo izgradnjom obiteljske kuće.
Sve je započelo u Gardijskoj motoriziranoj brigadi u Kninu, kada su njeni pripadnici odlučili da dio svoje plaće dadu u te svrhe.
„Da, sugerirali su mi Tihini prijatelji da se obratim Gardijskoj brigadi u Kninu s molbom za pomoć i vidite kako su divno reagirali ti ljudi. Odmah su krenuli u akciju.Potom ostali prijatelji, Zoran Buljan koji je također u brigadi pa Željko Tomas predsjednik udruge oboljelih od  PTSP-a Imotske krajine, pa Zlatko Ljubičić, Željko Karoglan Apač, Ivica Kukavica, svi umirovljeni časnici HV. Došli su ljudi kod mene i kazali da njihov oproštaj od moga Tihe i njihova obećanja, nisu bili isprazni, već da će obećano i realizirati. A meni je silno potrebna pomoć. Stojim u iznajmljenom skromnom stanu, četvero djece, tri curice, sin, treba im i prostor i sigurnost. S Tihinom mirovinom, koju su dobila djeca od 3.200 kuna preživljavam teško. Nisam navikla kukati i tražiti, bitno mi je odgojiti djecu, moram  biti s njima stalno. Pomogne se tu i tamo, ali sada kada djeca stasaju treba im prostor. Znam kakva je situacija, znam da je teško vrijeme, da ima i drugih kojima je pomoć potrebna, pa i nisam htjela tražiti i moliti. No Tihini prijatelji se sjetiše i eto krenulo je. Ako Bog dade da, sutra djeca imaju siguran krov nad glavom, a na meni je da se borim. Još je dugi trnovit put da ih četvero izvedem kako to spada i kako smo ja i moj Tihomir planirali, riječi su Tihine supruge Ivane, koja je cijenjena kod svih, upravo zbog zadivljujuće borbe za opstojnost i ispravan odgoj svoje malodobne djece.
„Mi bivši pripadnici 4. gardijske brigade i sadašnji pripadnici u miru, bit ćemo sretni onoga dana kada ćemo moći otići na grob našega prijatelja Tihe, zapaliti svijeću, pomoliti se i  i kazati. Dragi naš viteže, ti si pomogao nama da živimo, mi ti evo sada vraćamo preko tvoje obitelji samo mali dio. Tvoja obitelj sada ima krov nad glavom, budi miran“, riječi su Tihina prijatelja i pripadnika Gardijske motorizirane brigade u Kninu, Zorana Buljana.
Stožer koji se okupio oko prikupljanja pomoći za izgradnju budućeg doma za obitelj Karoglan, očekuje i svesrdnu pomoć grada Imotskog u mogućem osiguranju terena za izgradnju kuće, a ovim putem mole i sve obrtnike, građevinske poduzetnike, da se odazovu velikoj akciji. Isto tako otvoren je i račun na ime Ivane Karoglan, Tihine supruge u Zagrebačkj banci 2360000 – 3234731566 kako bi svi oni koji žele mogli pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim Vas komentirajte,svaki komentar je dobrodosao!

Popularni postovi

Love of my Life

FeedBurner FeedCount

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

metatag

Moj popis blogova

Popularni postovi

Novosti svi vrsta Headline Animator

Footer

stats

Ukupno prikaza stranice

ena linkova

desktop wallpapers
wallpapers bollywood hollywood. desktop animal wallpaper download for free and submit your wallpaper. exclusive wall download and upload service. nice desktop natural wallpaper.razmj